Η υφή των αμυγδαλωτών είναι απαλή και λιώβει στο στόμα, αφήνοντας μια ευχάριστη αίσθηση. Το άρωμα είναι μαγευτικό, ένα μείγμα από ανθόνερο, αμύγδαλο και πιπερόριζα που σε συνεπαίρνει από την πρώτη στιγμή.

Υλικά

400 γρ. αμύγδαλα
300-350 γρ. ζάχαρη άχνη
2-3 κουταλιές σούπας ροδόνερο
Λίγο νερό (εμφιαλωμένο ή βρασμένο και κρυωμένο)
Πιπερόριζα (προαιρετικά, για ένα πιο έντονο άρωμα)

Εκτέλεση:

Άλεσε τα αμύγδαλα στο γουδί όσο περισσότερο μπορείς ή στο μπλεντερ.
Πρόσθεσε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη, το ροδόνερο και λίγο νερό μέχρι να έχεις μια παχύρευστη ζύμη που να πλάθεται.
Σχημάτισα τη ζύμη σε μια φόρμα

και τα πασπάλισα με ζάχαρη άχνη.
Άφησε τα αμυγδαλωτά να στεγνώσουν για μερικές ώρες σε δροσερό μέρος.

Συμβουλή:
Μπορείς να προσθέσεις λίγη πιπερόριζα στη ζύμη για ένα πιο έντονο άρωμα.
Η πιπερόριζα ταιριάζει πολύ καλά με το ροδόνερο και θα δώσει στα αμυγδαλωτά σου μια ξεχωριστή γεύση.

H συνταγή είναι της κας Marika Thano