Ανάλαφρη Σοκολατόκρεμα ψυγείου

Advertisement

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
100 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. σαβουαγιάρ
γάλα για το βρέξιμο των σαβουαγιάρ

Για τη γκανάζ

20 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα – 80 γρ. σοκολάτα γάλακτος
100 ml κρέμα
καβουρντισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά.


Στη συνέχεια τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.


Όταν πήξει προσθέτουμε στο τέλος την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Advertisement


Παίρνουμε ένα μικρό πυρέξ ή μία μικρή φόρμα κάνουμε μία βάση με τα σαβουαγιάρ αφού τα βουτήξουμε μέσα στο γάλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα μέρος από τη κρέμα

συνεχίζουμε με μία άλλη ακόμα στρώση από σαβουαγιάρ και συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.


Απλώνουμε καλά να πάει παντού.
Σ ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και τις σοκολάτες και το ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες.
Επειτα το ρίχνουμε πάνω στη κρέμα την απλώνουμε καλά να πάει παντού και πασπαλίζουμε με τριμμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.


Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα και το γλυκό μας είναι έτοιμο να το γευτούμε!!!!!!!!!!
Γίνεται πολύ ελαφρύ και είναι δροσιστικό!!!!!!

Καλή επιτυχία

Find more delicious recipes here

Advertisement