Υλικά

320 γρ αλεύρι
40 γρ κακάο
140 γρ ζάχαρη
140 γρ σπορέλαιο
140 γρ γάλα
1 φακελάκι μαγιά
Σαβαγιαρ
500 ml κρέμα ζαχαροπλαστικης σοκολάτας γιωτης (φτιαχνετε συμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο) ή μπορει να βάλετε νουτελα
Λικερ επιλογή σας

Διαδικασία

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι και το γάλα, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και τη μαγιά
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη, προσθέτουμε το κακάο με ελαχιστο γάλα για να γίνει πιο λειο
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ, εναλλάξ κουταλιές ασπρόμαυρου μείγματος, στα μισά του μείγματος τοποθετούμε
τα σπασμένα σαβαγιαρ, εμποτισμένα με λικερ και τα τοποθετούμε σε ακτινωτό σχέδιο
Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα σοκολατας και μετά πάλι το ασπρόμαυρο μείγμα
Τοποθετούμε από πάνω την τριμμενη σοκολάτα και ψήνουμε στα 170 βαθμούς. για 40 λεπτά
Αφήνουμε το κέικ να ξεκουραστεί και μόλις κρυώσει το φυλάμε στο ψυγείο

Η Συνταγή είναι του Alessandro Monti