Υλικά

300-400 g συκωτιού
1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
1 κρασοπότηρο ξύδι
πιπέρι
κύμινο
αλάτι
1 κγ κάρι
αλεύρι
λάδι τηγανίσματος

Εκτέλεση

Κόβουμε το συκώτι σε φέτες ή μπουκιές (αν δεν μας το έχει κόψει ο κρεωπώλης μας), ανάλογα με το πως πρόκειται να το μαγειρέψουμε.
Τοποθετούμε το συκώτι μέσα σε ένα μπολ, ρίχνουμε το κρασί και το ξύδι, πιπέρι κύμινο αλάτι κάρι ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με ένα καπάκι ή με μεμβράνη φαγητού και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 7 – 10 ώρες να μαριναριστεί, ιδανικά από βραδύς.

Δείτε επίσης: Τηγανητό Χοιρινό συκώτι…με αυτόν τον τρόπο γίνεται πολύ νόστιμο, ζουμερό και λιώνει στο στόμα.

Βγαζουμε και ταμπονάρουμε με ένα χαρτι κουζίνας
Πριν ξεκινήσετε το τηγάνισμα πρέπει να το αλευρώσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορν φλάουρ ή απλό αλεύρι.
Παίρνω μπωλ με καπάκι, βάζω μέσα αλεύρι και ένα κομμάτι συκώτι, κλείνω το καπάκι και ανακινώ. Αυτό συμβαίνει πολύ γρήγορα.
Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά με καυτό λάδι και αρχίζουμε να τηγανίζουμε.
Βγάζουμε τα τελειωμένα κομμάτια σε χαρτί κουζίνας.

Καλή Απόλαυση