Διαφήμιση

Συστατικά

Ετοιμάστε το μωσαϊκό κέικ σας συλλέγοντας τα υλικά και τα υλικά για το ψήσιμο:

500 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ

1 κούπα ζάχαρη

½ φλιτζάνι σκόνη κακάο

1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας

4 αυγά

1 φλιτζάνι / 225 γραμμάρια βούτυρο

80 γραμμάρια πικρή σοκολάτα

ένα μακρύ, στενό ταψί

καθαρή πλαστική σακούλα, κομμένη ανοιχτή για να στρώσεις στο φορμάκι

Συνταγή

Κατ ‘αρχάς, σπάστε όλα τα μπισκότα petit beurre σας σε μικρα τετράγωνα και αφήστε τα στην άκρη. Στη συνέχεια, λιώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα μαζί στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπεν μαρι. 

Στη συνέχεια, χτυπήστε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη σκόνη κακάου στο βούτυρο και τη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά. 

Διαφήμιση

Ανακατέψτε τα αυγά καλά μέχρι να πήξει η κρέμα.

Σε ένα μεγάλο δοχείο ανάμιξης, συνδυάστε τα σπασμένα μπισκότα και το μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας το απαλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να έρθουν σε καλυφθούν όλα τα μπισκότα με τη σοκολάτα.

Στρώστε το φορμάκι σας με ένα καθαρό πλαστικό φύλλο. Στη συνέχεια, γεμίστε το φορμάκι και πιέστε το μείγμα όσο πιο σφιχτά μπορείτε με το πίσω μέρος του κουταλιού. 

Μόλις γεμίσει όλο το φορμάκι, εξομαλύνετε το πάνω μέρος και στη συνέχεια κλείστε τις άκρες του πλαστικού πάνω από το φορμάκι.

Καταψύξτε το μωσαϊκό κέικ για αρκετές ώρες ή για μια νύχτα πριν το σερβίρετε. Όταν το κέικ είναι έτοιμο, ξετυλίξτε το πλαστικό από το ένα άκρο και αρχίστε να κόβετε. 

Κλείστε ξανά το πλαστικό και κρατήστε το κέικ σας στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση