Kέικ βατόμουρου

Υλικά!

Λάδι 120 γρ
Αυγά 3
καστανή ζάχαρη 1 κουπα
Μπέικιν πάουντερ 1
Ζάχαρη βανίλια 1
Σουσάμι ταχίνι 1 κ.γ
Αλεύρι 1,5 κουπα
Βατόμουρα 1 κουπα
Σαντιγί διακόσμησης κρέμας

Μαγείρεμα!

Χτυπάμε τα αυγά με την καστανή ζάχαρη, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και μετά το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη
βανίλιας. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Ακολουθεί το ταχίνι σουσαμιού. Ανακατεύει καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί αλειμμένο πολύ με λάδι. Αραδιάζουμε από πάνω τα βατόμουρα.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για δέκα λεπτά και μετά στους 160 βαθμούς μέχρι να στεγνώσουν.
Περίπου 20 λεπτά ακόμα, αλλά εξαρτάται από τον φούρνο! Έψησα χωρίς αερα.
Το έτοιμο κέικ σερβίρεται παγωμένο με σαντιγι ή παγωτό.
Ένας πλούσιος συνδυασμός γεύσης καραμέλας από την καστανή ζάχαρη και το άρωμα ταχίνι, ενώ τα βατόμουρα προσθέτουν φρεσκάδα.

Δοκιμάστε τη συνταγή!

ΠΗΓΗ: Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακό Ραβανί…το Κυριακάτικο γλυκό !
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι Εξοχής: