Δείτε Επίσης: Ψητό αχλάδι με ξηρούς καρπού σε φύλλο | Κέικ σοκολάτας με ξηρούς καρπούς χωρίς φούρνο

Κέικ με ξηρούς καρπούς

Συστατικά:

Βάση Μπισκότου:
1 αυγό
180 g ζάχαρης
100 ml λάδι
200 ml γάλα
50 γραμμάρια καρύδια τριμμένο
150 γραμμάρια αλεύρι
1 μπεικιν παουντερ
1 ζάχαρη βανίλιας
Κρέμα:
125 g μαργαρίνης
100 γραμμάρια σοκολάτα
250 ml γάλα
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
230 γραμμάρια καρύδια τριμμένο
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
πασπαλίζετε με αλεσμένα καρύδια, αν θέλετε

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της Βάσης και χτυπάμε με ένα μίξερ να ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 30χ20 εκ και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε την μαργαρίνη, σοκολάτα, γάλα, ζάχαρη.
Βράζουμε το μείγμα να λιώσει η σοκολάτα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην βάση και την απλώνουμε.


Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βγάζουμε από το ψυγείο και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.


Διακοσμούμε με ένα μισό καρύδι κάθε κομμάτι.

Δείτε Επίσης: Ψητό αχλάδι με ξηρούς καρπού σε φύλλο | Κέικ σοκολάτας με ξηρούς καρπούς χωρίς φούρνο

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με σπιτικό φύλλο
Επόμενο άρθροΣιροπιαστό κέικ αμυγδάλου