Δείτε Επίσης: Εκπληκτική ανοιχτή Πίτα με Mήλο και Αχλάδι | Κέικ κανέλας με ζεστή κομπόστα Αχλάδι

Ψητό αχλάδι με ξηρούς καρπού σε φύλλο

Υλικά

4 αχλάδια, ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα και στύψτε και ένα λεμόνι από πάνω
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι τρίμματα φρέσκο ​​ψωμιού
40g ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι σουλτανίνα
1 κουταλιά της σούπας μπράντυ
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά κανέλας
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
12 φύλλα ζαχαροπλαστικής
Extra 70g ανάλατο βούτυρο για βούρτσισμα
Ζάχαρη άχνη

Μέθοδος

1. Μουλιάστε τις σουλτανίνες στο μπράντυ και αφήστε το στην άκρη.
2. Προθερμάνετε το φούρνο 190 βαθμούς Κελσίου.
3. Λιώστε το βούτυρο σε κατσαρόλα προσθέστε τα ψίχουλα και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε το μείγμα ψωμιού σε ένα μεγάλο μπολ.
4. Προσθέστε ψιλοκομμένα αχλάδια, ζάχαρη, κανέλα, σουλτανίνα, μέλι και νερό, συνδυάστε τα μαζί.
5. Συνδυάστε επιπλέον κανέλα, ψιλοκομμένα καρύδια και καστανή ζάχαρη, γαρίφαλο.
6. Λιώστε επιπλέον βούτυρο και βουρτσίζετε 2 φύλλα μαζί, διασκορπίζετε λίγο από το μείγμα κανέλας / καρυδιού, συμπληρώστε με ένα τρίτο φύλλο φύλλο και βουρτσίζετε με λιωμένο βούτυρο.
7. Τοποθετήστε την γέμιση αχλαδιών στο μακρύτερο πλευρικό άκρο. Τυλίξτε σφιχτά για να κλείσετε την γέμιση.
Κουλουριάστε ρολό στο κέντρο του ταψιού για να σχηματίσετε μια σπείρα. Βουρτσίστε με λιωμένο βούτυρο.  Επαναλάβετε για άλλα ρολά για να γεμίσετε πλήρως το στρογγυλό ταψί.
8. Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Ραντίστε με επιπλέον μέλι, καρύδια, κανέλα και ζάχαρη από πάνω.
Ψήστε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσει και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Σερβίρετε με παγωτό ή κρέμα.

Δείτε Επίσης: Εκπληκτική ανοιχτή Πίτα με Mήλο και Αχλάδι | Κέικ κανέλας με ζεστή κομπόστα Αχλάδι

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με ξηρούς καρπούς χωρίς φούρνο
Επόμενο άρθροΤέλεια στιγμή για μια Πορτοκαλόπιτα με παγωτό