Διαφήμιση

Mηλόπιτα με ξηρους καρπούς

Διαφήμιση

Υλικά

Διαφήμιση

4 μεγάλα μήλα ή 5-6 μέτρια μήλα μπανανόμηλα
χυμό από μισό λεμόνι
1/2 φλιτζάνι νερό (120 ml)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλια ή 1 κουταλιά της σούπας απόσταγμα βανίλιας
1 φλιτζάνι ζάχαρη (180 g) ή γλυκαντικό
1 φλιτζάνι σταφίδες (150 γρ.)
1 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς καρύδια η φιστίκια(100 γρ.)
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι λάδι (120 ml)
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (260 γρ.)
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πλιγούρι βρώμης
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ (12 γρ.).

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομματάκια χωρίς να τα καθαρίσουμε εξωτερικά.Τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό ,τη βανίλια,τη ζάχαρη,τις σταφίδες,τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Πασπαλίζουμε με την κανέλα ρίχνουμε το αλάτι ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το λάδι,τ αυγά και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 32 x 20 x 6 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.Στρώνουμε την επιφάνεια καλά.

Διαφήμιση



Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Ελέγξτε με μια οδοντογλυφίδα, αν βγαίνει καθαρή και το βγάζετε απ το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη.Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία!!!

Δείτε περισσότερες ωραίες συνταγες εδώ

Διαφήμιση


Διαφήμιση