Τσαι με λεμόνι και φύλλα δάφνης

Το τσάι βοτάνων που ξεφουσκώνει την κοιλιά με λεμόνι και φύλλα δάφνης έχει ευχάριστη γεύση στον ουρανίσκο, έχει άμεσο αποτέλεσμα και βοηθά στην πέψη και την αποβολή των περιττών υγρών.
Το τσάι με λεμόνι και φύλλα δάφνης είναι κατάλληλο για κατανάλωση, ειδικά μετά από ένα μεγάλο γεύμα και αισθάνεστε βαριά ή απλά για να ξεφουσκώσει και να καθαρίσει το σώμα εάν λαμβάνεται συνεχώς ή σε κύκλους. Επιπλέον, βοηθά στη μείωση του σακχάρου και της χοληστερόλης στο αίμα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, εν ολίγοις, πανάκεια για τον οργανισμό μας.
Αυτό το τσάι από βότανα είναι επίσης κατάλληλο για βήχα, κρυολόγημα και ίσως τη γρίπη, με την προσθήκη ενός κουταλιού του γλυκού μέλι.

Συστατικά:

500 ml νερό
3 φύλλα δάφνης αποξηραμένα ή φρέσκα
Φλούδα από 1 λεμόνι

Παρασκευή:

Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό στο μάτι της κουζίνας. Προσθέστε τα φύλλα δάφνης και τη φλούδα λεμονιού (μην βγαλετε το λευκό μέρος που είναι πικρό). βράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Σβήστε, αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά και μετά ρίξτε το υγρό σε ένα φλιτζάνι προσθέτοντας τον φιλτραρισμένο χυμό λεμονιού.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.