Αραβικη Πίτα σφολιάτας
Ελάχιστα υλικά, λίγος κόπος και αφράτες, τραγανές, σφολιάτες στο τραπέζι σας.
Είμαι σίγουρος ότι θα γράψετε αυτή τη συνταγή με έντονα γράμματα στο βιβλίο μαγειρικής σας.
Συστατικά:
Αλεύρι σίτου 1000 γρ
Αυγά 90 γρ
Νερό 500 γρ
Φυτικό λάδι 50 γρ
Αλάτι 3 γρ
Βούτυρο γκι
Μαγείρεμα:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το λιωμένο βούτυρο και τα ζυμώνουμε όλα καλά.
Σχηματίζουμε μια μπάλα από τη ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε την ξεκουρασμένη ζύμη σε τρία ίσα κομμάτια και ανοιγουμε κάθε κομμάτι σε λεπτό φύλλο (όσο πιο λεπτό τόσο το καλύτερο).
Για να μην κολλήσει η ζύμη, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Αλείφουμε λεπτά φύλλα με λιωμένο βούτυρο, προσθέτουμε ελαφρά και τυλίγουμε
σε σωλήνες. Από τους σωλήνες που προκύπτουν σχηματίζουμε τρία σαλιγκάρια. Τυλίγουμε τα σαλιγκάρια σε μεμβράνη και τα στέλνουμε στην
κατάψυξη για 3-4 ώρες. Αφού παγώσει, αφήστε τη ζύμη να ξεπαγώσει τελείως και ανοιξτε με το πλάστη σε μια πιτα.
Στέλνουμε τη ζύμη στον προθερμασμένο φούρνο στους 280 βαθμούς για 10 λεπτά.
Λιπάνετε τις ετοιμες πιτες με λιωμένο βούτυρο και σερβίρετε στο τραπέζι.
Καλή όρεξη σε όλους!