Αρμένικα κουλουράκια πορτοκαλιού
…Από την κουζίνα της γιαγιάς μου στη δική σας!
Υλικά:
Η συνταγή κάνει περίπου 45 κουλουράκια
4-6 πορτοκάλια
3 1/2 Φλιτζάνια Αλεύρι
1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1 κουταλιά της σούπας μαύρο σουσάμι
2 κουταλιές της σούπας λευκό σουσάμι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 Κουταλάκι Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού Baking Powder
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
1 Αυγό
Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Φρεσκοστύψτε 1 1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού και προσθέστε το σε ένα μικρό μπολ
κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι και 1 κουταλιά της σούπας μαύρο σουσάμι
Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά μαζί.
Προσθέστε το μείγμα λαδιού και χυμού πορτοκαλιού στα στεγνά υλικά σας και αρχίστε να ανακατεύετε Θα χρειαστεί να ζυμώσετε τη ζύμη για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί. Θα πρέπει να είναι λίγο κολλώδες
Πάρτε ένα κομμάτι από τη ζύμη για να χωρέσει στην παλάμη του χεριού σας
Ξεκινήστε να πάστε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας σας για να δημιουργήσετε ενα μακρύ κορδονι.
Πλέξτε τη ζύμη / στρίψτε μαζί (αν διαπιστώσετε ότι η ζύμη σας σκάει, προσθέστε περισσότερο χυμό πορτοκαλιού στη ζύμη και ζυμώστε λίγο ακόμα)
Στρώτε 2 ταψιά με χαρτί ψησίματος και συναρμολογήστε τα μπισκότα στο ταψί
Χτυπάμε 1 αυγό σε ένα μικρό μπολ και αλείφουμε ελαφρά το μείγμα σε καθένα από τα κουλουράκια.
Πασπαλίζουμε με λευκό σουσάμι πάνω στα μπισκότα και πιέζουμε λίγο να κολλήσουν
Ψήνετε τα μπισκότα σε φούρνο 180 μέχρι να ροδίσουν. Μπορείτε να μαγειρέψετε σε θερμότητα ή στη μεσαία σχάρα του φούρνου σας.
Καλή Απόλαυση
ΠΗΓΗ: http://www.medzmamaskitchen.com/