Υλικά
• 1200 γραμ. αρνάκι ή κατσικάκι
• 1 κιλό κολοκυθάκια
• 3 ώριμες ντομάτες, περασμένες στο μούλτι
• 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 καρότο σε ροδέλες
• ½ πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια ή αν είναι πολύ μικρά τα αφήνουμε όπως είναι και τα αλατίζουμε.
Ρίχνουμε λάδι σ᾿ ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κολοκύθια ελαφρά.
Τα βγάζουμε σ᾿ ένα πιάτο και τ᾿ αφήνουμε στην άκρη. Kόβουμε το αρνάκι σε μερίδες και το πλένουμε, ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και το σοτάρουμε. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάροντας για 2΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί. |
|
Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τον πελτέ, τα καρότα, την πιπεριά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και 2 φλιτζάνια νερό. (Το νερό να σκεπάζει το κρέας). Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 50΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. (Εάν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε). Τότε ρίχνουμε και τα κολοκύθια, στην κατσαρόλα. |
|
Από αυτή τη φάση και μετά δεν ανακατεύουμε το φαγητό, αλλά κουνάμε την κατσαρόλα για να μην μας κολλήσει.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15΄ με 20΄ ακόμα, µέχρι να βράσουν τα κολοκύθια, να πήξει η σάλτσα και να μείνει με το λάδι του. |