Υλικά

•   1200 γραμ. αρνάκι ή κατσικάκι
•   1 κιλό κολοκυθάκια
•   3 ώριμες ντομάτες, περασμένες στο μούλτι
•   1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
•   2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•   2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•   ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•   1 καρότο σε ροδέλες
•   ½ πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
•   ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•   1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
•   1 πρέζα ζάχαρη
•   αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια ή αν είναι πολύ μικρά τα αφήνουμε όπως είναι και τα αλατίζουμε.
Ρίχνουμε λάδι σ᾿ ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κολοκύθια ελαφρά. 

Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τα βγάζουμε σ᾿ ένα πιάτο και τ᾿ αφήνουμε στην άκρη.
Kόβουμε το αρνάκι σε μερίδες και το πλένουμε, ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και το σοτάρουμε. 
Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάροντας για 2΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί.
Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τον πελτέ, τα καρότα, την πιπεριά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και 2 φλιτζάνια νερό. (Το νερό να σκεπάζει το κρέας).  
Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 50΄  περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. (Εάν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε). 
Τότε ρίχνουμε και τα κολοκύθια, στην κατσαρόλα.
Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Από αυτή τη φάση και μετά δεν ανακατεύουμε το φαγητό, αλλά κουνάμε την κατσαρόλα για να μην μας κολλήσει.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15΄ με 20΄ ακόμα, µέχρι να βράσουν τα κολοκύθια, να πήξει η σάλτσα και να μείνει με το λάδι του.

ΠΗΓΗ