Advertisement

Αρνάκι με Λάχανα!

Συνταγή 

Αρνάκι ντόπιο σε μερίδες (όσες χρειαζόμαστε)
Σπανάκια 1 κιλό (χοντροκομμμενα)
Λίγα παζιά
Λίγα λάπαθα( να συμπληρώσουμε άλλο μισό κιλό περίπου)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομ.
1 πράσο ψιλοκομ.
5 κρεμμυδάκια χλωρά ψιλοκομ.
1 Σκορδάκι χλωρό ψιλοκομ.
Άνηθο
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ γεμάτη πελτέ
1 ντομάτα ώριμη στον τρίφτη
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
Και ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα χόρτα (όλα τα λαχανικά)
Και τα μαραίνουμε σε πλατιά κατσαρόλα μ ελάχιστο νεράκι.
Στραγγίζουμε ελαφρώς και στρώνουμε στο ταψί και ρίχνουμε μπαχαρικά ντομάτα δαφνόφυλλο και λάδι!
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει το αρνάκι με λίγο νερό να μαλακώσει καλά
Μέσα στη βράση του ρίχνουμε μόνο αλάτι πιπέρι
Και αφού βράσει βάζουμε τις μερίδες στο ταψί και το ζουμί απ’ το αρνί κι ανακατεύουμε ελαφρώς μέσα χόρτα και μερίδες ,να μοιραστούν οι γεύσεις να πάρει τ αρώματα!
Ψήνουμε σε μέτριο έως δυνατό φούρνο μια ώρα περίπου να ροδίσει καλά το φαγητό να μείνει με λίγο ζουμάκι!
🌹 Καλή επιτυχία

Ευχαριστούμε την Βάνα Ντελή

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement