Σπιτικές κοτομπουκιές (μπουκιές κοτόπουλου)

Υλικά:

Κρέας κοτόπουλου – περίπου 500 g φιλέτο ή καθαρισμένα πόδια.
αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
σκόρδο – 2-3 σκελίδες
πάπρικα – 1 κουτ.
μαύρο πιπέρι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
κύμινο – 1 κουταλάκι του γλυκού.
αλεσμένος κόλιανδρος – 1 κουτ.
αλεύρι – 1 κουταλιά της σούπας.
ασπραδι – από 1 αυγό .
λάδι – 3 κουταλιές της σούπας.
Τηγανέλαιο.

Σχετικά με το πανάρισμα:
τριμμένη φρυγανιά
κρόκοι – 2-3 αυγά.
αλεύρι.

Παρασκευή:

Βάζουμε όλα τα προϊόντα στον πολυκόφτη και τα αλευρώνουμε ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.


Πλάθουμε τις μπουκιές με βρεγμένα χέρια. Τα αφήνουμε κάτω από αλουμινόχαρτο να σφίξουν λίγο στο ψυγείο.


Ψιλοκόβουμε με αλεύρι, κρόκο αυγού και τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (ίσως σε φριτέζα) μέχρι να ροδίσουν.
Αν θέλετε, μπορείτε να τα παγώσετε στην κατάψυξη και να τα τηγανίσετε όταν δεν έχετε χρόνο να τα ψήσετε.

Να εχετε μια ομορφη μερα!

Προηγούμενο άρθροΣαρμάς Καπαμά
Επόμενο άρθροΤα πιο απλά Τυροπιτάκια με γιαούρτι