Υλικά:

1,2 κιλό αρνίσιο (χεράκι)
2-3 πατάτες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ζωμό από το βράσιμο του αρνιού
Χυμός από 2 λεμόνια
Λίγο νερό (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βάλτε το αρνί και σοτάρετε το καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Ρίξτε αρκετό νερό στην κατσαρόλα ώστε να μισοσκεπάσει το αρνί. Αλατοπιπερώστε και αφήστε το να βράσει για 30 λεπτά.

Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες σε μεσαία κομμάτια. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις πατάτες με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
και ρίγανη.

Τοποθετήστε το αρνί στο κέντρο του ταψιού. Αλατοπιπερώστε το αρνί και ρίξτε μπόλικη ρίγανη. Τρυπήστε το αρνί με ένα μαχαίρι σε δύο
σημεία και τοποθετήστε από 1 σκελίδα σκόρδο σε κάθε τρύπα.

Περιχύστε το φαγητό με 1 φλιτζάνι από το ζωμό που κρατήσατε από το βράσιμο του αρνιού. Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε
στους 170°C στον αέρα για 1 ώρα.

Ξεσκεπάστε το ταψί και ρίξτε το χυμό από τα λεμόνια και λίγο νερό (αν χρειαστεί). Συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 20-25 λεπτά, μέχρι να
ροδίσουν οι πατάτες.
Σερβίρετε: Αφήστε το αρνάκι με τις πατάτες να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό Κοκκινιστό με Πιλάφι
Επόμενο άρθροΠρασοτυρόπιτα ξυπόλητη