Αρνάκι με ρύζι στο φούρνο

Διαφήμιση

Υλικά

1,5 κιλό αρνί σε μερίδες
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
3 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο δυόσμο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
λίγο κουρκουμά
χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε το αρνάκι με κρύο νερό και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
Τοποθετούμε το αρνί σε μια κατσαρόλα με νερό και το βράζουμε ξαφρίζοντας και βράζοντας μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά (να κόβεται με το πιρούνι).
Κατόπιν το στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί.
Σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά, στο μισό λάδι, τα κρεμμυδάκια μαζί το ρύζι και για ακόμα 5 λεπτά με λίγο από το ζουμί του αρνιού.
Στη συνέχεια σε ένα ταψί τοποθετούμε το ρύζι και από πάνω τα κομμάτια από το κρέας.

Διαφήμιση

Χτυπάμε το χυμό λεμονιού με λάδι, αλάτι, μαύρο πιπέρι και το ζουμί που κρατήσαμε και περιχύνουμε το αρνάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Το πρώτο μισάωρο καλύπτουμε το ταψί για να φουσκώσει σωστά το ρύζι και να μη καεί το αρνάκι από πάνω.
Μετά αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο ώσπου να ροδίσει το αρνάκι.
Αν χρειαστεί το ρυζάκι λίγο νερό, προσθέτουμε χλιαρό.
Προσέξτε να μη ξεραθεί το φαγητό.
Το σερβίρουμε με λίγο τριμμένο πιπέρι.

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση

Διαφήμιση