Μοσχαράκι λεμονάτο με ρύζι και λαχανικά

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι από κυλότο
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2 σκελίδες σκόρδο
θυμάρι πιπερι
ριγανη
1 λίτρο νερο.
αλάτι
χυμο απο 2 λεμονια
1 κουταλακι κορν φλάουρ.

Εκτέλεση

Τσιγαριζω το μοσχαράκι σε μισο φλιτζάνι λάδι απο ολες τις πλευρές,
Προσθέτω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, to σκόρδο τριμμένo στο τρίφτη, θυμάρι, πιπερι και ριγανη και ενα λίτρο νερο.
Κατεβάζω τη φωτιά στο μισό και αφηνω να μαλακώσει το κρεας μου.
Αφου μαλακώσει προσθέτω αλάτι και χυμο απο λεμονια αφου εχω προσθέσει σε αυτο το κορν φλάουρ.
Αφηνω να μελωσει.

Για το ρυζι:
Γυαλιζω σε κατσαρολακι με λιγο λάδι το ρυζακι μου που είναι για πιλαφι.
Προσθετω τα λαχανικα μου και προσθετω τριπλο νερακι, αλατι, πιπερι και λιγο μιξ για κοτοπουλο με κουρκουμα.
Αφηνω να πιει το νερό του και σκεπαζω για κανα 10λεπτο με πετσέτα και το καπακι αφου το εχω βγαλει απο τη φωτια.

Σερβιρω και απολαμβάνω!

Photo: Ευαγγελία Ξενίτη

Προηγούμενο άρθροΚεικ με καρδιά έκπληξη για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Επόμενο άρθροΓεμιστά μπριός με κρέμα…είναι αφρός