Αρνάκι Φρικάσε με μαρούλια
Συστατικά: Εξυπηρετεί 4
1.5 kg κρέας αρνιού (κόψτε τον ώμο του αρνιού)
2 κομμένα κεφάλια μαρουλιού, όπως και για σαλάτα
3 κρόκους αυγών
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κρεμμύδια σε φέτες
5 φέτες κρεμμυδιού
2 κουταλιές αλεύρι
4 φλιτζάνια ζεστό νερό
2 κουταλιές αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ή άνηθο
Λεμόνι
Μέθοδος:
Προσθέστε βούτυρο σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.
Αυξήστε τη φωτιά σε μέτριο και σοτάρετε το κρέας και τα κρεμμύδια μαζί.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέστε μαρούλι, νερό, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό ή άνηθο.
Σιγοβράστε, σκεπασμένο, μέχρι να μαλακώσει το κρέας (για περίπου 1 ώρα).
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
Ετοιμάστε τη σάλτσα αυγού και λεμονιού χτυπώντας τους κρόκους με 2 κουταλιές της σούπας νερό.
Προσθέστε χυμό λεμονιού.
Χτυπήστε αργά σε 1/2 φλιτζάνι χυμούς αρνιού που δημιουργήθηκαν κατά τη διαδικασία μαγειρέματος.
Χτυπάμε σε μια κουταλιά κάθε φορά.
Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα αυγών πάνω από κρέας και σάλτσα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σερβίρετε και απολαύστε!
ΠΗΓΗ: https://www.miggy.biz/