Μίνι Κεμπαπ 

Τα Μίνι Κεμπάπ εκτός από την υπέροχη γεύση, εντυπωσιάστηκα και από το μέγεθος τους. Ήταν ιδανικά για μια μπουκιά, γεμάτη νοστιμιά, καθιστώντας τα τέλεια για ορεκτικό ή για ένα ελαφρύ γεύμα.

Υλικά

1 κιλό κιμά ανάμεικτο (χρησιμοποίησα μείγμα αρνιού και μοσχαριού)
250 γρ. γιαούρτι
3 πιπεριές τσίλι (προσθέστε κι άλλες αν το θέλετε πιο πικάντικο)
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια

2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους κόλιανδρου χοντροαλεσμένους
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου χοντροαλεσμένους
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου (όχι αλεσμένοι)
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι και πάπρικα
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
κορνέ

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά.Ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά.Προσθέτουμε τα κρεμμύδια τα σκόρδα και τις πιπεριές αλεσμένα στο μούλτι.
Ανακατεύουμε με το σύρμα καλά.Βάζουμε τον κιμά και ζυμώνουμε με το χέρι πολύ πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε τέλος την σόδα.Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Ρίχνουμε το αλεύρι ζυμώνουμε και μ ένα κουτάλι γεμίζουμε το κορνέ μας.Το στόμιο του κορνέ θα πρέπει ναναι όσο το μέγεθος του αντίχειρα μας.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί πιέζουμε με το κορνέ το μέγεθος που θέλουμε και κόβουμε μ ένα μαχαίρι.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν απ όλες τις μεριές.Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.Συνεχίζουμε το τηγάνισμα με τον ίδιο τρόπο.
Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με πατάτες τηγανιτές η ρύζι.

Καλή σας όρεξη!!!

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΣμυρνέϊκα κουλουράκια
Επόμενο άρθροΛεμονένιο Πασχαλινό Μιλφέιγ