Συστατικά
6-8 μερίδες κρέας αρνιού κόντρα φιλέτο, περίπου 1,5 – 2 κιλά. Στην ιδανική περίπτωση θα πρέπει να έχουν πάχος τουλάχιστον 2,5 εκ.
Περάστε το με αλάτι και πιπέρι και στις δύο πλευρές. Στην εικόνα που ακολουθεί, έχει κοπεί το υπερβολικό λίπος τους.
Προετοιμασία των λαχανικών:
1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο, κομμένο σε φέτες
1 ματσάκι πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
1 ματσάκι σπανάκι, κομμένο σε φέτες
1 κεφάλι μαρούλι , κομμένο σε φέτες
1 κεφάλι μαρούλι με κόκκινο φύλλο, κομμένο σε φέτες
1 κεφάλι αντίδι, κομμένο σε φέτες (όταν δεν βρίσκω παίρνω κάτι άλλο παρόμοιο)
Βεβαιωθείτε ότι πλένετε όλα τα πράσινα πολύ καλά! Μπορείτε να το κάνετε αυτό είτε πριν είτε μετά την κοπή τους.
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε 4 κσ ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα μέχρι να καπνίσει λίγο, στη συνέχεια βάζουμε το κρέας. Θα πρέπει να τσιγαρίσετε περίπου 2-4 λεπτά για την μία πλευρά.Θα ξέρετε ότι είναι έτοιμα να το γυρίσετε όταν σταματήσουν να κολλάνε στην κατσαρόλα, την άλλη πλευρά για 2-3 λεπτά ακόμη.
Χαμηλώστε την φωτιά στην μέση και προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοταρίστε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το κρεμμύδι μαλακώσει λίγο και αρχίζει να γίνεται χρυσό.
Προσθέστε το πράσινο κρεμμύδι και τον άνηθο, ανακατέψτε κανα 2 φορές και προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και γυρίστε τη φωτιά προς τα κάτω σε μέτρια χαμηλή ή και χαμηλή στάθμη. Προσπαθήστε να διατηρήσετε σε χαμηλό βρασμό για 1 ώρα. (Εάν χρησιμοποιείτε μπριζόλες ώμων, ίσως θελήσετε να σιγοβράζετε για 1 1/2 ώρες ) Όταν το αρνί γίνει τρυφερό, αρχίστε να προσθέτετε τα πράσινα. Δεν θα χωράνε όλα, γι ‘αυτό απλώς γεμίστε το δοχείο, προσπαθήστε να τα ανακατέψετε λίγο και τοποθετήστε το καπάκι για να τα αφήσετε να μαλακώσουν.
Μετά από περίπου 15 λεπτά, ανοίξτε το δοχείο. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρχει αρκετός χώρος για να προσθέσετε περισσότερα πράσινα.
Όταν έχουν προστεθεί όλα τα χόρτα και έχει δοθεί χρόνος να μαγειρευτούν λίγο, ήρθε η ώρα να φτιάξουμε το αυγολέμονο. Σβήστε την φωτιά από την κατσαρόλα. Χτυπάτε 2 αυγά σε 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού.
Ανακατέψτε λίγο ζεστό υγρό από την κατσαρόλα στο μείγμα αυγού-λεμονιού. Μην ανησυχείτε αν τα κομμάτια των χόρτων έρχονται μαζί με το υγρό, δεν θα βλάψουν τίποτα. Συνεχίστε να χτυπάτε σε μικρές ποσότητες από το ζεστό υγρό μέχρι να έχετε χτυπήσει περίπου ένα φλιτζάνι ζεστό υγρό.
Ανακατέψτε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα.
Πρόσθεσε αλάτι και πιπερι για την ΓΕΥΣΗ. Εάν θέλετε να προσθέσετε λίγο περισσότερο χυμό λεμονιού σε αυτό το σημείο, μπορείτε. Και … σερβίρετε! με μία Μεγάλη φέτ ψωμί και τρί φέτα!