Υλικά

3,5 κιλά αρνίσιο κρέας (κότσι και πλευρά), κατά προτίμηση τραγο αν βρείτε
Για κάθε 1 κιλό κρέας: 18 γρ. χοντρό θαλασσινό αλάτι μη επεξεργασμένο
Για κάθε 1 κιλό κρέας: 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Σκελίδες σκόρδο ολόκληρες (3-4 σκελίδες ανά κιλό κρέατος)
Σχοινί μαγειρικής
Χαρτί ψησίματος

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ή απευθείας στον πάγκο εργασίας, αλατοπιπερώνουμε καλά το αρνίσιο κρέας. Για κάθε κιλό κρέατος, χρησιμοποιούμε 18 γρ. χοντρό θαλασσινό αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Τρίβουμε καλά το αλάτι και το πιπέρι σε όλη την επιφάνεια του κρέατος.
Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί ψησίματος.
Τοποθετούμε τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου στο κέντρο του χαρτιού ψησίματος.
Βάζουμε τα κομμάτια του αρνιού πάνω από το σκόρδο.
Καλύπτουμε το κρέας με τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδου.
Τυλίγουμε σφιχτά το κρέας με το χαρτί ψησίματος, δημιουργώντας ένα καλά σφραγισμένο πακέτο. Δεν τσιγκουνευόμαστε το χαρτί ψησίματος για να μην διαφύγουν οι χυμοί κατά το μαγείρεμα.
Δένουμε σφιχτά το πακέτο με σχοινί μαγειρικής, σαν να φτιάχνουμε ένα δέμα.
Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 90 βαθμούς Κελσίου. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε αυτή τη χαμηλή θερμοκρασία, γι’ αυτό συνιστώ τη χρήση ενός θερμομέτρου φούρνου για ακρίβεια.
Μόλις ο φούρνος φτάσει στους 90 βαθμούς, βάζουμε το πακέτο με το κρέας στο φούρνο.

Ψήνουμε το κρέας για 11 ώρες στους 90 βαθμούς Κελσίου. Μετά από περίπου 6-7 ώρες, μπορούμε να γυρίσουμε το πακέτο από την άλλη πλευρά.
Τελικό ψήσιμο σε υψηλότερη θερμοκρασία: Μετά τις 11 ώρες, αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150 βαθμούς Κελσίου (με τον ανεμιστήρα ανοιχτό, αν έχετε αυτή τη λειτουργία).
Ψήνουμε για την τελευταία 1 ώρα στους 150 βαθμούς Κελσίου, γυρίζοντας το πακέτο άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας.

Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο πακέτο για λίγα λεπτά πριν το ανοίξουμε.

Ανοίγουμε προσεκτικά το πακέτο και σερβίρουμε το τρυφερό γιουλμπασί ζεστό. Το κρέας θα είναι τόσο μαλακό που θα λιώνει στο στόμα και θα ξεκολλάει εύκολα από τα κόκαλα. Οι ολόκληρες σκελίδες σκόρδου που ψήθηκαν μαζί με το κρέας έχουν μια υπέροχη γλυκιά γεύση.

Συμβουλές
Αν βρείτε τραγο κρέας, σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα για την αυθεντική γεύση του Γιουλμπασί.
Μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα του αλατιού και του πιπεριού ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Το αργό ψήσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία είναι το κλειδί για ένα εξαιρετικά τρυφερό αποτέλεσμα. Μην αυξήσετε τη θερμοκρασία νωρίτερα από το προβλεπόμενο.
Σερβίρετε το Γιουλμπασί με ένα καλό κόκκινο κρασί.
Καλή σας όρεξη! Και να προσέχετε, φίλοι μου! Στην υγειά σας!