Αυτά είναι τα νέα μου αγαπημένα cookies.
Συστατικά
1 φλιτζάνι ταχίνι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι σουσάμι, συν 2 κουταλιές της σούπας για πασπάλισμα.
1 / 4-1 / 3 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Στρώστε 2 ταψιάκια με χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μεσαίο κύπελλο συνδυάστε την ταχίνη, την ζάχαρη, το σουσάμι, χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το εκχύλισμα βανίλιας, και το μπεικιν παουντερ. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν πλήρως.

Τώρα προσθέστε αρκετό αλεύρι για να σχηματίσετε μια αρκετά σφιχτή ζύμη μπισκότων. Εάν η ταχίνι μου είναι πολυ ρευστή, προσθέτω σε βήματα το αλεύρι μέχρι η ζύμη μου είναι ωραία και εύκαμπτη.

Πάρτε μια μικρή ποσότητα ζύμης, πλάστε σε μια μπάλα ανάμεσα στις παλάμες σας. Στη συνέχεια, πιέστε τα να γίνει σαν δίσκο 1 εκ πάχους και βάλτε το στο ταψί. Συνεχίστε μέχρι να εξαντληθεί όλη η ζύμη αφήνοντας ένα χώρο 3 εκ γύρω από κάθε μπισκότο.

Ψήνετε για 14 έως 15 λεπτά (γυρίστε τα μία φορά) έως ότου τα μπισκότα σας είναι ψημένα. Αφήστε τα cookies να κρυώσουν δέκα λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι μαγειρεμένο σε κρασί
Επόμενο άρθροΜπριζόλα στο τηγάνι με πατάτες