Τι θα λέγατε να φτιάχναμε μικρά ατομικά μπουρεκακια γαλακτομπούρεκο ???

Υλικά:
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη,
1 λίτρο γαλα,
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό,
2 αυγά ολόκληρα
1 κρόκο αυγού,
2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού ( από μισό λεμονι το ξύσμα),
1 πακέτο κρουστά,
βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα (τύπου Μινερβινη γαλακτος η Άριστον γαλακτος)

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γαλα,τη ζάχαρη,τη βανιλια το ξύσμα,το σιμιγδάλι και ανακατεύεις πολύ καλά. Χτυπάς τα αυγά και τα ρίχνεις και αυτά στο μείγμα .
Στη συνέχεια σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνέχεια δεν σταματάμε μέχρι η κρέμα μας να αρχίσει να κοχλάζει… Δεν περιμένουμε να πήξει η κρέμα μας στη φωτιά….μόλις αρχίζει να κοχλάζει αποσύρουμε από τη φωτιά και θα πήξει στη συνέχεια μόνη της.

Λιώνουμε το βούτυρο ( όχι να κάψει) .Απλώνουμε το φύλλο κρούστας και το χωρίζουμε στη μέση . Βουτυρώνουμε ένα ένα φύλλο,τοποθετούμε από μια κουτάλια της σούπας κρέμα …διπλώνουμε τις άκρες δεξιά αριστερά και τυλίγουμε σε ρολο. Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε στους 175° για 25 -30+λεπτά περίπου… Σιροπιάζουμε κρυο σιρόπι ζεστά τα γαλακτομπορεκακια μας. Αν δεν θέλουμε να σιροπιάζουμε ….όταν κρυώσουν τους ρίχνουμε αχνη και κανέλα,έτσι γίνονται μπουγάτσα και ατομικά.
Σιρόπι: 3 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό,μισό λεμόνι,φλούδα από λεμόνι και 1-2 ξυλάκια κανέλας. Μόλις αρχίσει ο βρασμός μετράμε 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σημείωση:το μυστικό για να είναι αφράτη η κρέμα μας στο γλυκό αφού ψηθεί….είναι να μην αφήσουμε να πήξει η κρέμα στη φωτιά.Αν έχετε φίλοι μου και περγαμόντο μπορείτε αντί ξύσμα λεμονιού να βάλετε λίγο ξύσμα περγαμόντο…θα απογειώσει τη κρέμα σας σε γεύση και άρωμα…
Καλή επιτυχία!!!!!

της Mary Toumazou