Απολαύστε μια απολαυστική καλοκαιρινή λιχουδιά με αυτά τα ατομικά τσιζκέικ. Πάνω σε μια τραγανή βάση από μπισκότο digestive, ακολουθεί μια βελούδινη κρέμα τυριού, εμπλουτισμένη με τη γλυκιά γεύση της μαρμελάδας βερίκοκο.
Υλικά:
Για τη βάση:
150 γρ. μπισκότα Digestive
60 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
Για την κρέμα:
300 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αβγά
2 βανίλιες
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 1/2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
185 γρ. κρέμα γάλακτος
Για το γαρνίρισμα:
Μαρμελάδα βερίκοκο
Φρούτα της αρεσκείας σας (φρέσκα ή κομπόστα)
Εκτέλεση:
Χτυπάτε τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο. Μοιράζετε το μείγμα σε 12 φορμάκια με χαρτάκια και πιέζετε καλά.
Χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτετε τις βανίλιες, το χυμό λεμόνι και το αλεύρι. Τέλος, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μοιράζετε την κρέμα στα φορμάκια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 15 λεπτά.
Αφήνετε τα τσιζκέικ να κρυώσουν εντελώς στο ψυγείο.
Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε με μαρμελάδα βερίκοκο και φρούτα της αρεσκείας σας.
H Συνταγη/φωτό είναι της κας Ελινα Σκλαβου