Τα σπιτικά ψωμάκια για σάντουιτς είναι μια υπέροχη επιλογή για να ετοιμάσω τα σάντουιτς των παιδιών μου. Είναι αφράτα, νόστιμα και φτιαγμένα με αγνά υλικά. Η βάση τους είναι ο πουρές πατάτας ή, όπως στην περίπτωσή μου, λίγη αλιάδα που μου περίσσεψε, δίνοντας μια ιδιαίτερη γεύση.
H Συνταγή είναι της κας Μαρία Κάζδαγλη
Υλικά
2 φλιτζάνια πουρές πατάτας ή αλιάδα
2 ποτήρια νερό χλιαρό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
7 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ρίχνω το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύω και αφήνω για λίγο να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτω τον πουρέ πατάτας ή την αλιάδα και ανακατεύω.
Ρίχνω σιγά-σιγά το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύω.
Ζυμώνω μέχρι να έχω μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Στρώνω ένα ταψί με λαδόκολλα.
Χωρίζω τη ζύμη σε 10 κομμάτια και σχηματίζω μικρά ψωμάκια.
Τα τοποθετώ στο ταψί και τα αφήνω να φουσκώσουν για 15 λεπτά.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Συμβουλές
Αν δεν έχω αλιάδα, μπορώ να χρησιμοποιήσω 2 βρασμένες πατάτες πουρε, πολτοποιημένες.
Αν η ζύμη κολλάει, προσθέτω λίγο ακόμα αλεύρι.
Αν θέλω να κάνω σκέτη ζύμη ψωμιού, χωρίς πουρέ ή αλιάδα, χρησιμοποιώ 2 ποτήρια νερό, 6 ποτήρια αλεύρι και τη μαγιά.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!