Αναζητάτε μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας;
Αυτές οι ατομικές κοτόπιτες είναι η τέλεια επιλογή!

Υλικά για 6-7 άτομα

για τη γέμιση:

700 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κυβάκια
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Λίγο λευκό κρασί
Τυρί γραβιέρα, κομμένο σε κυβάκια ή τριμμένο
Υλικά για τη ζύμη:
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Λίγο ξύδι
Χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Για την Ζύμη
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Προσθέστε σταδιακά χλιαρό νερό, ζυμώνοντας με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος.

για την Γέμιση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώστε. Σιγοβράστε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να στεγνώσει η γέμιση. Αφήστε τη γέμιση να κρυώσει.

Χωρίστε τη ζύμη σε 6-7 ίσα μέρη. Ανοίξτε κάθε μέρος ζύμης σε φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη. Τοποθετήστε μια γενναιόδωρη ποσότητα γέμισης στο κέντρο κάθε φύλλου. Προσθέστε τυρί γραβιέρα. Διπλώστε τα φύλλα ζύμης σε ρολά και τυλίξτε τα άκρα για να κλείσουν καλά. Αλείψτε τις κοτόπιτες με λίγο ελαιόλαδο.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις. Ψήστε τις κοτόπιτες για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς πριν τις σερβίρετε.

Προηγούμενο άρθροΣπετσοφάι με ρύζι μπασμάτι
Επόμενο άρθροΜπουκίτσες κοτόπουλου με πιπεριές