Πίτα Κολοκυθάκια & Φέτα (Κολοκυθόπιτα)

Συστατικά

* 500 gr φύλλο ζύμη, αποψυγμένο
* 220 βούτυρο, λιωμένο
* 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Για την Γέμιση:
* 5 μεγάλα κολοκυθάκια τριμμένα
* 500γρ φέτα, τριμμένη
* 350 γρ τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
* 1 μεγάλο κρεμμύδι σε κύβους και σοτάρεται ελαφρά στο ελαιόλαδο
* 6 αυγά, χτυπημένα
* 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άνηθο και δυόσμο.
* Αλάτι και πιπέρι
* μια χούφτα φαρινα ή σιμιγδάλι
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C

Εκτέλεση

Γέμιση:
1. Τρίψτε τα κολοκύθια.
2. Τοποθετήστε τα κολοκύθια σε σουρωτήρι και πασπαλίστε λίγο αλάτι για να στραγγίξτε τους χυμούς για περίπου μία ώρα.
3. Τοποθετήστε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε πετσέτα και στεγνώστε τους χυμούς.
4. Βάλτε όλα τα συστατικά (κολοκυθάκια, τυριά, σοταρισμένα κρεμμύδια και μαϊντανό σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Αρωματίζουμε με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε χτυπημένα αυγά.
5. Προσθέστε το αλευρι (αυτό θα απορροφήσει υπολείμματα υγρού από κολοκύθια)

Συναρμολόγηση:
1. Ρίξτε τα ψίχουλα σε ένα μεγάλο ταψί για να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη στρώση.
2. Πάρτε 2 φύλλα και τοποθετήστε το στο ταψί και αφήστε το να κρεμαστεί έξω από το ταψί. Κάντε το ξανά σε όλες τις πλευρές του ταψιού, φροντίστε να βουτύρωσετε καλά το φύλο. Τοποθετήστε 2 ακόμη φύλλα στο κέντρο του ταψιού.
Και βουτυρώστε ελαφρά .
3. Απλώστε όλο το γέμισμα μέσα στα φύλλα. Όλα τα φύλλα που κρέμονται έξω από το ταψί διπλώνονται προς την γέμιση να την καλύψετε.
4. Τοποθετήστε 2 φύλλα κάθε φορά πάνω από την γέμιση βουτυρώνοντας κάθε στρώση.
5. Κρατήστε 5 έως 6 φύλλα για απο πάνω και τοποθετήστε αυτά τα φύλλα πάνω από το τελευταίο φυλό με τσαλακωμένο τρόπο και ραντίστε με λιωμένο βούτυρο.


6. Χαράξτε την πίτα αλλά μην το κόψετε μέχρι το κάτω κάτω.
7. Ψήστε την πίτα στην κεντρική σχάρα για 60 έως 70 λεπτά.
Αφήστε το πίτα να ηρεμήσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 20 λεπτά, έτσι ώστε να καθίσει η γέμιση.


ΠΗΓΗ: Vasiliki Koula Demetrio

Προηγούμενο άρθροΚρεμώδη ζυμαρικά με μανιτάρια και σκόρδο
Επόμενο άρθροΥπεροχο και εύκολο τιραμισού με ανθότυρο και nutella