Οι τυροπιτούλες αποτελούν ένα αγαπημένο σνακ για μικρούς και μεγάλους. Είναι εύκολες στην παρασκευή, νόστιμες και μπορούν να προσαρμοστούν στα γούστα του καθενός. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια απλή και γρήγορη λύση για να φτιάξετε νόστιμες τυροπιτούλες, ιδανικές για πρωινό ή για να τις πάρετε μαζί σας στη δουλειά.

Υλικά:

250 γραμμάρια βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
Περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Αλάτι
Φέτα τριμμένη
Άλλα τυριά (προαιρετικά)
Πιπέρι
1 αυγό (για το άλλειμμα)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την τριμμένη φέτα με τα υπόλοιπα τυριά, το πιπέρι και αν θέλουμε, λίγο αυγό για να δέσει η γέμιση.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο περιπου 1/2εκ παχος και στρογγυλά κομμάτια.

Τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σε κάθε κομμάτι και κλείνουμε σχηματίζοντας μισοφέγγαρα ή άλλα σχήματα.


Ψήσιμο: Αλείφουμε τις τυροπιτούλες με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.

Η Συνταγή είναι της κας Κατερινα Βελιζιωτου