Αυγά ποσέ στο τηγάνι με λάδι πάπρικας και φέτα
Υλικά
3 αυγά
70 γρ τριμμένη φέτα
1 κ.γ. βούτυρο για άρωμα (Προαιρετικά)
Για το λάδι πάπρικας:
40 g έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (γλυκά ή καυτερη, ανάλογα με τη γεύση)
1 σκελίδα σκόρδου
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το λάδι πάπρικας βάζοντας το λάδι σε ένα ποτήρι ή ένα μικρό μπολ.
Προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Ξεφλουδίστε το σκόρδο λιωστε το και βάλτε το επίσης στο ποτήρι. Ανακατεύουμε
Σκεπάζουμε με νερό τον πάτο ενός τηγανιού που χωράει 3 αβγά και το βάζουμε στην εστία.
Όταν αρχίσει να αχνίζει και όχι να βράσει, ρίχνουμε τα αβγά.
Υπομονετικά, περιχύνουμε με το καυτό νερό του τηγανιού τα ασπράδια των αβγών.
Εγώ λατρεύω τον κρόκο. Θέλω να είναι ζουμερός και πορτοκαλί, για να βουτήξω το ψωμάκι μου. Εάν εσάς δεν σας αρέσει, ρίξτε καυτό νερό και στον κρόκο.
Όταν τα αβγά δέσουν, προσθέστε το βούτυρο, το πιπεράκι και διάσπαρτα τα τρίμματα της φέτας. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το για μερικά λεπτά να περιμένει, για να ξεκολλήσουν τα αβγά από τον πάτο του τηγανιού.
Σερβίρουμε τα αυγά με λάδι γυρω γυρω και την τριμμένη φετα
Ειλικρινά, δεν έχετε φάει πιο γευστικά αβγά!!! Όταν τα δοκιμάσετε, τότε θα με θυμηθείτε και θα καταλάβετε πόσο περιττό ήταν το λάδι, ή το βούτυρο που είχαμε μάθει να τα τηγανίζουμε.