Παρμεζάνα μελιτζάνας

Αυθεντική παρμεζάνα μελιτζάνας, καθώς η μαμα μου το έφτιαχνε συχνά, οπότε τώρα σας προσφέρουμε τη συνταγή για ελαφριά παρμεζάνα στην οποία οι μελιτζάνες ψήνονται στη σχάρα αντί να τηγανίζονται.
Αυτή είναι μια συνταγή που μπορείτε εύκολα να συμπεριλάβετε στο εβδομαδιαίο μενού γιατί
είναι πραγματικά υγιεινό και ελαφρύ. Μπορεί να είναι ένα συνοδευτικό πιάτο, ένα ελαφρύ ορεκτικό ή ένα υγιεινό δείπνο αφού οι μελιτζάνες δεν τηγανίζονται.

Υλικά

1 κιλό μελιτζάνες
200 γρ μοτσαρέλα
600 γρ. Ντοματίνια μεγάλα
ελαιόλαδο
αλάτι όσο απαιτείται
1/2 κρεμμύδι
4 κουταλιές τυρί παρμεζάνα
Βασιλικός

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ψιλοκοβοντας τις φρέσκιες ντομάτες σε ένα μπολάκι
Βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε ενα τηγάνι σε μεσαία ψωτιά και μόλις είναι ζεστό το λάδι ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρώς και βάζουμε τις ντομάτες προσθέτουμε το αλάτι, το δοκιμάζουμε γενικά για να δούμε αν μας ικανοποιεί, και μαγειρέψτε για 10 λεπτά ή ένα τέταρτο της ώρας σε μέτρια φωτιά.

Τώρα αφιερωνόμαστε στις μελιτζάνες που αφαιρούμε το μίσχο και μετά αφαιρούμε τη φλούδα για αυτήν τη συνταγή κατά τη γνώμη μας, είναι καλύτερα να την αφαιρέσουμε.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες περιπου μισό εκατοστο σε πάχος.
Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι γκλριλιερα ή στο φούρνο να πάρουν χρώμα και τις γυρνάμε λιγο περισσότερο από ένα λεπτό σε κάθε πλευρα.

Ταυτόχρονα ανακατεύουμε και την σάλτσα ντοματας εάν εχουνε περασει 10 λεπτα.
Μόλις τις βγάλουμε τις αλατίζουμε και αφήνουμε στην άκρη μαζί με την σάλτσα ντομάτας.

Κόβουμε την ψιλοκόβουμε την μοτσαρέλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
Αλείφουμε την βάση ενός πυρέξ με σάλτσα ντομάτας και βάλτε μία στρωση μελιτζάνας


Συνεχίστε απο πάνω με σάλτσα ντομάτας και βασιλικό σε κομμάτια φύλλων και πασπαλίστε με μοτσαρέλα. Επιπλέον προσθέστε το τριμμένη παρμεζάνα


Φτιάχνουμε ένα άλλο στρώμα μελιτζανών και αλείφουμε με ντομάτα – βασιλικο – μοτσαρελα – παρεμαζάνα
Συνεχίστε με το τελευταίο επίπεδο στρωνουμε την μελιτζάνες απο πάνω βάζουμε όλη την υπόλοιπη ντομάτα που έχουμε αφήσει, φύλα βασιλικό και καλύπτουμε με τριμμένη παρμεζάνα


Ψήστε στους 200 βαθμούς μετά από 25 λεπτά βάζουμε το φούρνο στον αερα και αφήστε το να μαγειρευτεί ακόμα για 5 λεπτά για συνολικά 30 και είναι έτοιμο
Αφήστε λίγο να κρυώσει και κόψτε να σερβίρετε

Ειναι υπέροχο πιατο να το δοκιμάσετε

Subscribe to recipe’s youtube channel here