Μελιτζάνες γεμιστές κατσαρόλας

Μόνο η μυρωδιά αυτού του πιάτου φέρνει ζεστασιά και νοστιμιά στην κουζίνα!

Οι μελιτζάνες, ψημένες τόσο όσο, κρατούν μια ωραία μαστιχωτή υφή, ενώ η γέμιση από ρύζι, μυρωδικά και λαχανικά είναι πλούσια και χορταστική.

Η ντομάτα, με την απαλή οξύτητά της, δένει τέλεια με όλα τα υλικά, ενώ το ψήσιμο στην κατσαρόλα δημιουργεί μια ατμόσφαιρα οικογενειακής θαλπωρής.

Είναι ένα πιάτο που ταιριάζει ιδανικά για μεσημεριανό ή βραδινό, ενώ μπορεί να σερβιριστεί και ως ορεκτικό.

Σίγουρα θα αρέσει σε όλους, μικρούς και μεγάλους!

Μερικά επιπλέον σχόλια:

  • Η συνταγή είναι εύκολη και δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί.
  • Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας υλικά στη γέμιση, όπως μανιτάρια, καρότο ή πιπεριά.
  • Εάν θέλετε να κάνετε το πιάτο πιο χορταστικό, μπορείτε να προσθέσετε κιμά.
  • Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί και δροσερό τζατζίκι.

Υλικά

8 μελιτζάνες φλάσκες (όσο το δυνατόν ιδίου μεγέθους και όχι πολύ μεγάλες)
2 κ.σ ρύζι γλασέ για κάθε μελιτζάνα συν 2 ακόμα (σύνολο 18)
2 μέτρια κρεμμύδια
2 ντομάτες
1 κ.γ. καφέ ζάχαρη
100 γρ.τυρί ρεγκάτο
100 ml ελαιόλαδο
1-2 κ.γ. δυόσμο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε το πάνω μέρος το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκι.
Αδειάζουμε την ψίχα τους και τις πασπαλίζουμε εσωτερικά με το μείγμα αλατιού, πιπεριού και ζάχαρης.
Τις τοποθετούμε όρθιες σε μια κατσαρόλα. Αφαιρούμε τα σπόρια τους από την ψίχα και τη λιώνουμε στο μπλέντερ.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο μισό ελαιόλαδο και κατόπιν ρίχνουμε την ψίχα της μελιτζάνας, το ρύζι τον δυόσμο, το αλατοπίπερο κι ελάχιστο νερό (αν χρειαστεί).
Μαγειρεύουμε περίπου 10 λεπτά.

Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί στο μείγμα.
Ανακατεύουμε ξανά και γεμίζουμε με το μείγμα τις μελιτζάνες.


Τις κλείνουμε με το καπάκι τους, προσθέτουμε λίγο νερό , τις δύο ντομάτες ελαφρά πολτοποιημένες το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν εξωτερικά,περίπου μία ώρα.
Σερβίρονται ζεστές ή ακόμα και κρύες!!!!!

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΤεμπέλικη πατατόπιτα με τυρι…
Επόμενο άρθροΟμελέτα με Σπανάκι και πατάτα…πλήρες γεύμα