Απολαύστε τα αυθεντικά Τυροπιτάκια με ζύμη Κουρού, με τραγανό φύλλο και πλούσια γέμιση φέτας. Ιδανικά για πρωινό και για τα παιδια στο σχολείο

Υλικά:

1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
1 1/2 φλιτζάνι ελαφρύ ελαιόλαδο
1/2 πλάκα βιτάμ λιωμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 αυγό
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Γέμιση της αρεσκείας σας (π.χ. τυρί φέτα, μυζήθρα)
1 αυγό (για το άλειμμα)

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το λιωμένο βιτάμ, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
Σταδιακά προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.
Ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόψτε σε σχήματα της αρεσκείας σας.
Τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα γέμισης στο κέντρο από κάθε πιτάκι
Διπλώστε τη ζύμη για να κλείσετε τη γέμιση και πιέστε τις άκρες καλά με ένα πηρούνι για να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο.

Τοποθετήστε τα Τυροπιτάκια με ζύμη Κουρού σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Χτυπήστε το αυγό για το άλειμμα και αλείψτε την επιφάνεια των τυροπιτακίων.
Ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε τα τυροπιτάκια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε.

H Συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου

Προηγούμενο άρθροΖύμη για Τυροπιτάκια και Λουκανικοπιτάκια
Επόμενο άρθροΚριτσίνια σαν του φούρνου