Κορμός Σοκολάτας
Συστατικά:
200 g βούτυρο
3 αυγά
190 g ζάχαρης
100 ml γάλα
75 γραμμάρια αλεύρι
75 g μαύρη σοκολάτα
25 g κακάο
15 g κορν φλαουρ
½ κουταλάκι του γλυκού ρούμι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ, ρίχνουμε μετα 90γρ ζάχαρη και συνεχιζουνε να χτυπάμε μεχρι να διαλυθεί η ζάχαρη καλά. Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι και το κακάο και ανακατευουμε με μία μαριζ.
Σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος αδειάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο φούρνο για 180 βαθμούς 10 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο το παντεσπανι και το τυλίγουμε σφιχτά και το αφήνουμε στην άκρη.
Ανάβουμε το μάτι και σε ένα μπολ ρίχνουμε 50ml γάλα την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατευουμε για να διαλυθεί.
Σε ένα άλλο μπολάκι ριχνουμε το κορν φλαουρ και 50ml γάλα και το ανακατευουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μείγμα γάλα-ζαχαρης και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και να πήξει η κρέμα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε 150γρ βούτυρο να κρεμώσει και ρίχνουμε μεσα το μείγμα κορν φλαόυρ και χτυπάμε με το μίξερ καλά.
Μετά κοσκινίζουμε μέσα τα 10 γρ κακάο και χτυπάμε με το μίξερ και ρίχνουμε και το ρουμι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ξετυλίγουμε το παντεσπανι και απλώνουμε την κρέμα και ξανατυλίγουμε το παντεσπανι και αφήνουμε στην άκρη.
Για την Γκανάζ
Για το γλάσο σοκολάτας, λιώνουμε σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, τη σοκολάτα, και το υπόλοιπο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε μόλις λιώσει.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Με κουτάλι περιχύνουμε το κορμό με το γλάσο σοκολάτας, πάντα ξεκινώντας από το κέντρο του γλυκού που φτιάχνουμε και το απλώνουμε.
Βάζουμε το κορμό στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κόβουμε και σερβίρουμε