Κεφτεδάκια με πατάτες, φασκόμηλο και λεμόνι στο τηγάνι

Advertisement

Υλικά:

600 γρ άπαχο κιμά διπλοκομένο
150 ml γάλα
4 φέτες σε παχος του τοστ
1 σκόρδο,
1 πρεζα πιπέρι,
100 γρ παρμεζάνα,
ψιλοκομμένα φύλλα φασκόμηλου,
αλάτι,
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και
χυμό λεμονιού

3 μεγάλες πατάτες σε μικρους κύβους.
Φασκόμηλο και δεντρολίβανο.

Εκτέλεση

Ανακατεύεται το κιμά με 150 ml γάλα και αφήνεται να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Ριχνουμε μέσα στο το ψωμί μουλιασμένο σε ζεστό νερό καλά στυμμένο, σκόρδο, πιπέρι, παρμεζάνα, ψιλοκομμένα φύλλα φασκόμηλου, αλάτι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και ζυμώνουμε πολύ καλα να ομογενοποιηθούν όλα μαζι σκεπάζουμε
και βάζουμε στο ψυγείο

Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε 3 μεγάλες πατάτες κομμενες σε μικρους κύβους.
Τις καρυκευέτε με Φασκόμηλο και δεντρολίβανο.

Advertisement

Σοτάρουμε τα κεφτεδάκια
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε μια σκελίδα σκόρδο να παρει άρωμα και μετα την αφαιρούμε
από το λάδι, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια, τα ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές, γυρνωντας τα.
Μόλις ροδίσουν, τα μαζεύουμε στο κέντρο του τηγανιού, βάζετε τις πατάτες κομμένες σε κύβους, ριχνουμε σκόρδο λιωμένο, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο και αλάτι. Αλατίζετε ακόμη γυρίζοντάς τες πάντα χωρίς απότομες και σκληρες κινήσεις, μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα σβήνουμε με χυμό λεμονιού, όταν ψηθούν , σερβίρετε με φέτες φασκόμηλου λεμονιού και δεντρολίβανο.

Σημείωση: Μη χρησιμοποιείτε κουτάλες γιατί είναι πολύ μαλακά τα κεφτεδάκια και μπορεί να σπάσουν.

Καλή απόλαυση

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement