Ανακαλύψτε μια απλή και γρήγορη συνταγή για λαχταριστά σπανακοπιτάκια που δεν χρειάζονται ζύμωμα! Με λίγα μόνο υλικά και μια πανεύκολη διαδικασία, θα έχετε έτοιμα αφράτα και νόστιμα πιτάκια που θα γίνουν η νέα σας αγαπημένη λιχουδιά. Πάμε να τα φτιάξουμε!

Υλικά:

2 μέτρια αυγά
200 γραμμάρια ελαιόλαδο
200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γραμμάρια σπανάκι (ή τριμμένο κολοκύθι στυμμένο και άνηθο)
200 γραμμάρια τυρί φέτα
1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά της σούπας γάλα (ή νερό)
Προαιρετικά: σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ρίχνετε τα αυγά, το ελαιόλαδο και το στραγγιστό γιαούρτι. Προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα σύρμα.
Σταδιακά, προσθέτετε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη.
Ρίχνετε το σπανάκι (ή το κολοκύθι με τον άνηθο) στη ζύμη και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.

Σπάτε με τα χέρια σας τη φέτα μέσα στη ζύμη και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Λαδώνετε τα χέρια σας και παίρνετε περίπου 50 γραμμάρια ζύμης για κάθε πιτάκι. Δίνετε το σχήμα που επιθυμείτε και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε τον κρόκο του αυγού με τη μία κουταλιά της σούπας γάλα (ή νερό) και αλείφετε καλά τα σπανακοπιτάκια. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με σουσάμι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

H Εκτέλεση είναι της κας Ρούλα Καλιφατίδου