Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 10-12 λεπτά ανά ταψί

Υλικά για 12 πιτάκια:

200 γρ. γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
Επιπλέον αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης
Λίγο ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με τη μαγειρική σόδα και το ξύδι.
Θα δείτε να αφρίζει το μείγμα, αυτό σημαίνει ότι η σόδα ενεργοποιείται.
Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό στο μείγμα γιαουρτιού. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
Σκεπάστε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε την να ξεκουραστεί για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Αλευρώστε ελαφρά τον πάγκο εργασίας σας.
Χωρίστε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και ανοίξτε το καθένα με τα χέρια σας.
Αλείψτε τα πιτάκια με λίγο ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο. Ψήστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρετε με μέλι μαρμελάδα ή οτι άλο σας αρεσει

Πιτάκια Γιαουρτιού
Πιτάκια Γιαουρτιού

Η Συνταγή για τα πιτάκια γιουρτιού είναι της κας Nivelina Georgieva

Συμβουλές:

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με ξινόγαλο ή κεφίρ.
Αν θέλετε πιο τραγανά πιτάκια, ανοίξτε τη ζύμη πιο λεπτή.
Μπορείτε να πασπαλίσετε τα πιτάκια με σουσάμι ή μαυροκούκι πριν τα ψήσετε.

 

Προηγούμενο άρθροΑφράτα pancakes με μια πλούσια κρέμα σοκολάτας
Επόμενο άρθροΗ ΠΙΟ Εύκολη Τυρόπιτα & η ΠΙΟ Γρήγορη & η ΠΙΟ Νόστιμη Έβερ!