Αφράτα Τυροπιτάκια με τσενταρ και άνηθο

Υλικά

Μισό ποτήρι γιαούρτι
60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 δάχτυλο περισσότερο λάδι από μισό ποτήρι τσαγιού
1 αυγό
1/4 ματσάκι άνηθο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2,5 φλιτζάνια αλεύρι
σουσάμι για στόλισμα

Γέμιση
300 γρ. τυρί τσένταρ

Το μέγεθος του ποτηριού νερού που χρησιμοποιώ: 250 ml
Το μέγεθος του ποτηριού του τσαγιού που χρησιμοποιώ: 125 ml

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το λάδι, το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε πάλι.

Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, το μπέκιν, το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.


Ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε να ΄χουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Στη συνέχεια κόβουμε ένα μικρό κομμάτι και κάνουμε ένα μπαλάκι. Φτιάχνουμε όλη τη ζύμη μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.

Όταν τελειώσουμε παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι το πιέζουμε με τα δάχτυλα μας ν ανοίξει και βάζουμε στο κέντρο ένα μικρό κομμάτι τυριού.


Το κλείνουμε καλά καλά δημιουργώντας πάλι ένα μπαλάκι.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και τοποθετούμε όλα τα μπαλάκια μας.
Τα αλείφουμε με το αυγό

τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 20 λεπτά.
Γίνονται πολύ αφράτα και είναι πεντανόστιμα !!!!!!!!!!
Δοκιμάστε τα!!!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Subscribe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΖουμερό Κέικ με τρυφτή ζύμη και μαρμελάδα
Επόμενο άρθροΤo πιο κρεμώδες Γλυκό Ψυγείου…λιώνει στο στόμα