Η τραγανή ζύμη, η πικάντικη φέτα και το γλυκό μέλι δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους.
Ας δούμε μια αναλυτική συνταγή για να φτιάξουμε αυτές τις νόστιμες πιτούλες στο σπίτι.

Υλικά:

1 ποτήρι χλιαρό γάλα
Λίγο αλάτι
Λίγο ζάχαρη
Λίγο λάδι
1 φακελάκι μαγιά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει η ζύμη)
Φέτα ή ξινή μυζήθρα, τριμμένη
Μέλι, για σερβίρισμα

“Οι Αγνόπιτες με φέτα και μέλι είναι ένα αγαπημένο και παραδοσιακό πιτάκι της Κρήτης”

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά.

Αφού φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλίτσες.
Ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα με τον πλάστη. Βάζουμε στο κέντρο κάθε φύλλου τριμμένη φέτα και κλείνουμε τη ζύμη σχηματίζοντας ένα μικρό πακετάκι.
Ανοίγουμε ξανά ελαφρά το πακετάκι με τον πλάστη.

Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε προσεκτικά τις αγγλόπιτες στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε από τις δύο πλευρές
μέχρι να ροδίσουν.

Αφαιρούμε τις αγνόπιτες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε ζεστές, περιχυσμένες με μέλι και σουσάμι.

Η Συνταγή είναι της κας Μαρια Ροβιθακη