Μυστικά επιτυχίας:

Προτιμήστε καρύδα που είναι ελαφρώς υγρή, όχι πολύ ξερή, για να πετύχουμε την τέλεια υφή.
Συσκευασία: Επιλέξτε καρύδα σε κλειστή συσκευασία για να διατηρείται φρέσκια.

Υλικά:

5 μέτρια αυγά (60-65 γραμμάρια το καθένα)
250 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια βούτυρο
230 γραμμάρια ινδική καρύδα
50 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις με ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ)
Γλασέ κεράσια για διακόσμηση

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Ανάβουμε τη φωτιά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη. Δεν θέλουμε να βράσει το μείγμα, απλά να ζεσταθεί.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την καρύδα και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Μην ανησυχείτε αν η ζύμη είναι ρευστή, θα σφίξει καθώς η καρύδα απορροφά
την υγρασία.

Με ένα κορνέ ή ένα κουτάλι, σχηματίζουμε μικρές κουκουνάρες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Διακοσμούμε τις καρύδες με γλασέ κεράσια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 15-17 λεπτά ανάλογα το φουρνο σας, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Καλή επιτυχία!

H συνταγή είναι του κου Γιώργου Ζώλη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκότα Καρύδας

Συστατικά για 16 Μπισκότα:

200 γραμμάρια τριμμένης καρύδας (1 και μισό φλιτζάνι)
100 γραμμάρια ζάχαρης (1/3 φλιτζάνι)
2 μεγάλα αυγά

Εκτέλεση

1.- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με θερμότητα πάνω και κάτω και χωρίς ανεμιστήρα.
2.- Προετοιμάστε τη ζύμη. Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά μέχρι να πάρετε μια ζύμη.
Δουλέψτε τη ζύμη με τα χέρια σας όταν δεν μπορείτε πλέον να την κάνετε με τη σπάτουλα.
3.- Διαμορφώστε τα μπισκοτα. Βοηθήστε τον εαυτό σας με ένα κουτάλι και πάρτε ένα μέρος της ζύμης. Δώστε τους το στρογγυλό σχήμα με τα χέρια σας. Τοποθετήστε τα μπισκότα στο φύλλο ψησίματος.
4.- Βεβαιωθείτε ότι όλα τα μπισκότα έχουν το ίδιο μέγεθος, αλλά μην ανησυχείτε εάν δεν είναι όλα ίδια.
Όσο πιο ρουστίκ, τόσο πιο όμορφα είναι.
5.- Ψήστε τα μπισκότα. Τοποθετήστε το ταψί στο δεύτερο από τα πέντε επίπεδα του φούρνου και ψήστε το για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς με θερμότητα πάνω και κάτω και χωρίς ανεμιστήρα.
6.- Βγάλτε τα μπισκότα από το φούρνο όταν είναι χρυσοκάστανα και, προσέχοντας να μην τα σπάσετε, μεταφέρετέ τα σε ένα ράφι για να κρυώσουν.

Find more delicious recipes here