Αφράτες μαλακές τηγανίτες
Υλικά
☑️2 αυγά
☑️1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
☑️1 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα
☑️1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
☑️Αλεύρι μέχρι να πήξει και να κολλάει πολύ, περίπου 2 ή 2,5 φλυτζ
Το φλιτζάνι μου είναι 200 ml
Εκτέλεση
Με αυτή τη σειρά που γράφονται τα υλικά ανακατεύω χτυπώντας πρώτα με το πιρούνι και μετά προσθέτοντας το αλεύρι ανακατεύω με ένα κουτάλι,
όταν πήξει η ζύμη ώστε να πέφτει σιγά σιγά από το κουτάλι είναι έτοιμη. Τηγανίζουμε αμέσως σε ζεστό λάδι σε μέτρια φωτιά.
Ζητώ συγγνώμη που δεν μπορώ να βγάλω φωτογραφία τη ζύμη πριν το τηγάνισμα, αλλά ακόμα κι αν δεν έχει το σωστό πάχος, θα έχετε πετυχημένα μαλακά.
Αν δεν θέλετε να λερώσετε τα χέρια σας, μπορείτε να ανακατέψετε με ένα κουτάλι πρώτα βουτηγμένο σε λάδι και μετά στη ζύμη.
Εάν το κουτάλι σας είναι βρεγμένο σε λάδι θα πιτσιλίσει πολύ.
Καλή Επιτυχία