Φανουρόπιτα

Το κέικ φτιάχνεται με καρύδια και σταφίδες. Σήμερα είναι η μέρα να ψήσουμε τον ελληνικό τρόπο. Αυτή η πίτα δεν είναι μαλακή, αλλά είναι πολύ νόστιμη και τραγανή.

Υλικά

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
¼ φλιτζάνι ελληνικό μπράντυ (ή κονιάκ)
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά της σούπας
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
½ φλιτζάνι σταφίδες

Ταψάκι 22 εκ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμείξτε με ένα μιξερ μία κούπα ζαχαρης και μία κούπα λάδι.
Προσθέστε το χυμό από ένα πορτοκάλι. Επίσης προσθέστε το κονιάκ, κανέλα, μπεικιν παουντερ και ανακατεύετε να διαλυθούν.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ κοσκινίζουμε το αλέυρι.  Μέσα στο μπολ ρίχνω το υγρό μείγμα και ανακατευω.


Προσθέτω τις σταφίδες και το ψιλοκομμένο καρύδι και ανακατεύουμε


Βουρτσίστε το ταψί με λάδι, πασπαλίστε λίγο αλεύρι, ώστε να μπορείτε να αφαιρέσετε το ψημένο κέικ ευκολότερα από το ταψί.

Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και ισιώστε το. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Διακοσμούμε με φέτες πορτοκαλιού

Διακοσμήστε με ζάχαρη άχνη ή με πορτοκάλια, καρύδια.

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολη σαλάτα του Καίσαρα…εντυπωσιακή και γρήγορη
Επόμενο άρθροΓια τα πιο αφράτα τηγανητά κεφτεδάκια…δείτε το μυστικό τους