Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Οι Αφράτες Τηγανόπιτες χωρίς Ζύμωμα είναι η απόλυτη λύση για όσους αγαπούν τις πίτες αλλά βαριούνται το ζύμωμα! Εγώ προσωπικά τις λατρεύω γιατί γίνονται στο πι και φι, και το αποτέλεσμα είναι απίστευτα νόστιμο και αφράτο, λες και έχεις αφιερώσει ώρες. Είναι ιδανικές για ένα γρήγορο σνακ, πρωινό ή ακόμα και ένα ελαφρύ βραδινό. Μπορείς να βάλεις ό,τι γέμιση τραβάει η ψυχή σου και να έχεις έτοιμο ένα απολαυστικό γεύμα σε χρόνο μηδέν! Πάμε να δούμε πώς θα φτιάξουμε αυτές τις υπέροχες Αφράτες Τηγανόπιτες χωρίς Ζύμωμα!
Τηγανόπιτες χωρίς Ζύμωμα

Φτιάξτε τις πιο νόστιμες και αφράτες Τηγανόπιτες χωρίς Ζύμωμα! Μια πανεύκολη συνταγή για γρήγορο σνακ ή πρωινό, με όποια γέμιση θέλετε.
Ingredients
Για να ετοιμασουμε αυτες τις νοστιμες Αφρατες Τηγανοπιτες χωρις Ζυμωμα, θα χρειαστουμε τα εξής:
- 2 αυγά
- 300 ml ζεστό νερό
- 300 ml ζεστό γάλα
- 7 γρ. μαγιά στιγμής (ξηρή)
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- Αλεύρι (όσο πάρει, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα)
Για τη γέμιση (παράδειγμα):
- Ζαμπόν ή λουκάνικο/αλλαντικό της επιλογής σας
- Γλυκιά πιπεριά
- Τυρί (τριμμένο)
- Μυρωδικά (όπως μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος)
Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση:
- Μανιτάρια
- Ελιές
- Φυτικό λάδι (για το τηγάνισμα)
Instructions
Η διαδικασια για τις Αφρατες Τηγανοπιτες χωρις Ζυμωμα ειναι η εξης
- Δυο αυγα, ζεστο νερο, γαλα, μαγια, ζαχαρη, αλατι και αλευρι ανακατευουμε με συρμα μεχρι να γινει ομοιογενες το μειγμα. Αφηνουμε για 30 λεπτα, να φουσκωσει.
- Η γεμιση μπορει να ειναι ο,τι θελετε, εγω εχω πιπερια, κολομπασα, τυρι και μυρωδικα.
- Ενωνουμε τη ζυμη που εχει φουσκωσει με τη γεμιση και τηγανιζουμε τις τηγανοπιτες σε φυτικο λαδι, σκεπασμενες, μεχρι να ροδισουν (και να ψηθουν) και απο τις δυο πλευρες.
Notes
Για να πετύχετε τις πιο νόστιμες Αφράτες Τηγανόπιτες χωρίς Ζύμωμα, έχω μερικά τιπς για εσάς:
Θερμοκρασία υγρών: Είναι σημαντικό το νερό και το γάλα να είναι ζεστά (όχι καυτά!) για να ενεργοποιηθεί σωστά η μαγιά.
Ομοιογένεια ζύμης: Ανακατέψτε πολύ καλά με το σύρμα, ώστε να μην έχει σβόλους το μείγμα.
Ξεκούραση ζύμης: Μην παραλείψετε το 30λεπτο της ξεκούρασης. Εκεί θα φουσκώσει η ζύμη και θα γίνει αφράτη.
Γέμιση: Πειραματιστείτε με τις γεμίσεις! Μπορείτε να βάλετε φέτα και ντομάτα, κιμά, διάφορα λαχανικά, ακόμα και γλυκιά γέμιση με μήλο και κανέλα.