Σαββατόβραδο χωρίς πίτσα δεν γίνεται! Εμείς στο σπίτι αγαπάμε πολύ την αφράτη ζύμη, αυτή που είναι σαν σύννεφο και λιώνει στο στόμα. Είναι τόσο εύκολο να τη φτιάξεις και το αποτέλεσμα είναι απλά τέλειο. Πάμε να δούμε πώς κάνω εγώ την αγαπημένη μας πίτσα!
Αφράτη Σπιτική Πίτσα

Φτιάξτε την πιο αφράτη σπιτική πίτσα με υγρή ζύμη που λιώνει στο στόμα! Εύκολη συνταγή για ένα τέλειο Σαββατόβραδο.
Prep Time
3 hours 20 minutes
Cook Time
20 minutes
Total Time
3 hours 40 minutes
Ingredients
- για τη ζύμη (για 3 μέτριες πίτσες):
- 470 ml χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- Λίγο σιμιγδάλι για τον πάγκο
- Λίγο λάδι για τα χέρια και τα ταψιά
- Υλικά για τη σάλτσα:
- Μισή κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ (ή τριμμένα)
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- Πιπέρι (όσο σας αρέσει)
- 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες ή ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
- Λίγο νεράκι
- Για τη γαρνιτούρα (τα υλικά της αρεσκείας σας):
- Ρίγανη
- Τυρί τριμμένο (μοτσαρέλα, γκούντα, κλπ.)
- Αλλαντικά (ζαμπόν, πεπερόνι, μπέικον)
- Λαχανικά (πιπεριές, μανιτάρια, ελιές, κλπ.)
Instructions
┊◌🍳┊◌🥄┊◌🔪┊◌🥣┊◌🍳┊
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε χλιαρό νερό, μαγιά, ζάχαρη και αλάτι, ανακατεύοντας πολύ καλά. Προσθέτουμε κοσκινισμένο αλεύρι γενικής χρήσης σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Η ζύμη θα είναι αρκετά υγρή.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για τρεις ώρες.
- Μετά το φούσκωμα, τη μεταφέρουμε σε πάγκο που έχουμε πασπαλίσει με σιμιγδάλι. Με λαδωμένα χέρια, διπλώνουμε τη ζύμη αρκετές φορές. Τη χωρίζουμε σε ταψάκια που έχουμε λαδώσει και την απλώνουμε τραβώντας την μέχρι να φτάσει σχεδόν στις άκρες του ταψιού, καθώς είναι πολύ ελαστική. Σκεπάζουμε ξανά για είκοσι λεπτά.
- Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με ρίγανη. Απλώνουμε τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει, η οποία φτιάχνεται από ντοματάκια, ζάχαρη, πιπέρι, σκόρδο, κρεμμύδι κομμένο στη μέση και λίγο νεράκι, βράζοντας τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε στους διακόσιους είκοσι βαθμούς, στον πάτο του φούρνου, για δεκαπέντε με είκοσι λεπτά.
Notes
Tips από εμένα:
- Μην παραλείψετε το κοσκίνισμα του αλευριού, βοηθάει πολύ στο να γίνει αφράτη η ζύμη.
- Μη φοβηθείτε που η ζύμη είναι υγρή στην αρχή, έτσι πρέπει να είναι για να γίνει αφράτη! Το σιμιγδάλι στον πάγκο και τα λαδωμένα χέρια θα σας βοηθήσουν πολύ στο πλάσιμο.
- Μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα από πριν και να την κρατήσετε στο ψυγείο.
- Αν σας περισσέψει ζύμη, μπορείτε να την βάλετε σε λαδωμένο μπολ, να τη σκεπάσετε καλά και να τη φυλάξετε στο ψυγείο για 1-2 μέρες.