Σήμερα θα φτιάξουμε μία σπέσιαλ τυρόπιτα με αφράτη σιμιγδαλόκρεμα όπως την έφτιαχνε η μανούλα μου θα τη δείξω και σε όλους εσάς
Υλικά:
Για το φύλλο:
1/2 κιλό φύλλο κρούστας (10 φύλλα)
Για τη γέμιση:
1 λίτρο γάλα
10 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
4 αβγά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κουρκουμά
1/2 κιλό φέτα
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κ.σ. γιαούρτι
Πιπέρι (ανάλογα με το γούστο σας)
Για το μείγμα πριν το ψήσιμο:
1 αβγό
1/2 ποτήρι γάλα
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τα αβγά χτυπημενα, το αλάτι και τον κουρκουμά.
Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς (πριν βρω αντισταση στο ανακατεμα) η κρέμα.
Μόλις πήξει ελαφρως , κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
Ολοκληρώνουμε τη γέμιση:
Μόλις κρυώσει η κρέμα, προσθέτουμε τη φέτα, το γιαούρτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε τα φύλλα:
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί με ελαιόλαδο.
Στρώνουμε τα 4 πρώτα φύλλα σταυρωτα στο ταψί, λαδώνοντας το καθένα με ελαιόλαδο. Τα φύλλα πρέπει να εξέχουν από το ταψί.
Βάζουμε άλλα δύο φύλα και απλώνουμε τη γέμιση πάνω στα φύλλα.
Διπλώνουμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα, καλύπτοντας τη γέμιση.
Στρώνουμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα πάνω από τη γέμιση, λαδώνοντας το καθένα.
Ενα μυστικό πριν το ψήσιμο:
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αβγό, το γάλα και το ελαιόλαδο.
Περιχύνουμε την τυρόπιτα με το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η τυρόπιτα.
Απολαύστε!