Αυτό το κέικ είναι μια πραγματική απόλαυση για τους λάτρεις των εσπεριδοειδών και της σοκολάτας.
Η φρεσκάδα του πορτοκαλιού και του λεμονιού σε συνδυασμό με τη βελούδινη υφή του κέικ και τη γλυκιά γεύση της κουβερτούρας δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά:

4 μεγάλα αυγά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι βανίλια
1 κούπα γάλα
1 κούπα σπορέλαιο
3 κούπες αλεύρι
1/2 κούπα σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση:

Χτυπάω πολύ καλά τ’αυγά με την ζάχαρη
Προσθέτω αλατάκι ξύσμα πορτοκαλιου και λεμονιού το μπεικιν παουτερ, βανίλιες
Μετά ρίχνω και το γαλα, σπορέλαιο και 3 κούπες αλεύρι σταδιακά και μιση κούπα σταγόνες κουβερτούρας
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι όταν το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς στη φόρμα πριν το ξεφορμάρουμε.

Η Συνταγή είναι της κας Λένα Αντωνίου