Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli
Χωρίς ζυγαριά, χωρίς μίξερ 😉
Μόνο με ένα φλιτζάνι μετράμε όλα τα υλικά. Το δικό μου είναι 210 γρ σε υγρά 🧿
Αφράτη και μυρωδάτη ❤️
Υλικά
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 3 κγλ μπέικιν
4 αβγά
ένα σφηνάκι λικέρ(τεντούρα)
1 κσ μαχλέπι
Εγώ έριξα και κομμάτια σοκολάτας
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C. Λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
Σε ένα μπολ, αναμίξτε με ενα αυγοδάρτη το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το γιαούρτι.
Προσθέστε τα αυγά ανακατεύοντας καλά και αρωματίστε με όποιο λικεράκι σας αρέσει.
Κοσκινίστε το αλεύρι με το baking powder και το μαχλέπι.
Ενσωματώστε τα σταδιακά στο μείγμα των υγρών, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Αν θέλετε, προσθέστε κομματάκια σοκολάτας.
Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα χτυπηστε το 2-3 φορες στο παγκο και ψήστε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι όταν το τρυπήσετε στο κέντρο.
Αφήστε τη βασιλόπιτα να κρυώσει εντελώς πασπαλίστε με αχνη ζαχαρη και διακοσμείστε όπως σας αρέσει πριν την κόψετε και την σερβίρετε.
Συμβουλές:
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ηλιέλαιο με βούτυρο για πιο πλούσια γεύση.
Εάν σας σκάσει απο επάνω γυρίστε την αναποδα
Για επιπλέον άρωμα, προσθέστε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
Διακοσμήστε την βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη ή γλάσο σοκολάτας.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους θέλουν να φτιάξουν μια νόστιμη βασιλόπιτα χωρίς να χρειάζονται πολύ χρόνο και κόπο. Απολαύστε την με τους αγαπημένους σας!
Tip: Μην ξεχάσετε να κρύψετε το φλουρί μέσα στη ζύμη πριν την ψήσετε!