Αυτή η συνταγή για βραστό ζυγούρι συνδυάζει το πλούσιο άρωμα και τη γεύση του ζυγουριού με μια ποικιλία από λαχανικά και κριθαράκι, δημιουργώντας μια θρεπτική και χορταστική σούπα.

Υλικά:

1 κιλό ζυγούρι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλο κρέας, όπως αρνί ή μοσχάρι)
2 πατάτες, κομμένες σε μεσαία κομμάτια
1 κολοκυθάκι, κομμένο σε ροδέλες
1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 στέλεχος σέλινο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κριθαράκι
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Χυμός από 1 λεμόνι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένετε καλά το ζυγούρι και το τοποθετείτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Καλύπτετε το ζυγούρι με νερό και το βράζετε σε δυνατή φωτιά για περίπου 1 ώρα, αφαιρώντας κατά διαστήματα τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις πατάτες, το κολοκυθάκι, το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο.
Συνεχίζετε το βράσιμο για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτετε το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι και βράζετε για άλλα 10-15 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.
Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά.
Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε ελαφρώς το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνετε το σοταρισμένο κρεμμύδι στη σούπα και ανακατεύετε.
Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο αν θέλετε.

Προηγούμενο άρθροMπριζόλες με μπεσαμέλ και μανιτάρια
Επόμενο άρθροΠάστα ταψιού σοκολατίνα