Υλικά

650 γρ. αρνάκι, χεράκι
Νερό
Κόκκοι πιπεριού
2 δαφνόφυλλα
1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

για το αυγολέμονο
2 αυγά
1 λεμόνι, χυμός

Εκτέλεση

Βάζω το αρνάκι σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και λίγους κόκκους πιπέρι και τα δαφνόφυλλα.
Ξαφρίζω καλά και σιγοβράζω για μία ώρα να μαλακώσει το κρέας.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρω σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι χοντροκομμένο καιτα φρέσκα κρεμμυδάκια να μαραθούν.
Προσθέτω το κρέας και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες.
Γυρίζω το κρέας να πάρει χρώμα κι από τις δύο πλευρές και προσθέτω τις πατάτες σε κύβους.
Ανακατεύω καλά, κόβω μισό ματσάκι άνηθο,το ρίχνω κι αυτό,αλάτι,πιπέρι και συμπληρώνω ζωμό από το αρνί να σκεπαστεί καλά το φαγητό.
Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω 30-40 λεπτά…
Σβήνω κι αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία του, φτιάχνω ένα αυγολέμονο και το ρίχνω σιγά σιγά… Έγινε πεντανόστιμο φίλοι μου

H συνταγή είναι της καλής μας φίλης Ελινα Σκλαβου