Βραστό χοιρινό με χόρτα σε σάλτσα λεμονιού.
(Απολαύστε αυτό το απλό πιάτο με φρέσκο ψωμί για να απολαύσετε τους χυμούς.
Θα μπορούσατε επίσης να το κάνετε με αυγολέμονο εάν επιθυμείτε.)
Συστατικά:
Χοιρινό με κόκαλο 700 gr
Ελαιόλαδο
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο κομμένο σε φέτες
2 σέλινα με τα φύλλα του
Ένα μεγάλο μάτσο από σέσκουλα ή σπανάκι
Κάποια βλίτα
Μαϊντανό και άνηθο
Χυμός λεμονιού
αλάτι & πιπέρι μπαχάρι.
Μέθοδος:
Πρώτα ξεπλύνετε τα χόρτα και βάλτε σε βραστό νερό μέχρι να μαγειρευτούν .
Στραγγίστε τα χόρτα σε ένα σουρωτήρι και κρυώστε τα κάτω από τρεχούμενο νερό. Αφήστε στην άκρη μέχρι να είναι έτοιμα για χρήση.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το χοιρινό προσθέστε
το σέλινο σοτάρετε λίγο και μετά βγάλτε τα σε ένα μπολ.
Βάλτε επιπλέον λάδι προσθέστε ψιλοκομμένα κρεμμύδια, πράσινα κρεμμυδάκια, πράσο σέλινο και σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το κρέας και το σέλινο πίσω στην κατσαρόλα.
Καρυκεύεστε με πιπέρι θυμάρι και τα μπαχαρικά.
Προσθέστε αρκετό βραστό νερό για να καλύψετε το κρέας. Τοποθετήστε το καπάκι και μαγειρέψτε για πάνω από 1 ώρα έως ότου το κρέας είναι τρυφερό.
Προσθέστε τα μαγειρευμένα χόρτα & χυμό λεμονιού και ανακατέψτε.
Συνεχίστε να μαγειρεύετε έως ότου οι γεύσεις αναμειχθούν και τα χόρτα μαραθούν.
Σερβίρετε και απολαύστε με φρέσκο ψωμί & επιπλέον λεμόνι.
Καλή Απόλαυση
Mary Virgara